Kesä 2018

 

 

Kesä on lusittu ja katseet alkavat pikkuhiljaa siirtymään tulevaan kauteen. Kisakalenteri julkaistaan pian ja luistelijat jännityksellä odottavat uuden kalenterin julkaisua. Mutta mitä kesällä on tehty? Suomalaiset alamäkiluistelijat ovat harjoitelleet entistä kovempaa ja myös paljon uusia kasvoja on tullut entistä vahvemmin lajin pariin. On hieno nähdä lajin kasvavan ja luistelijoiden kehittyvän hyvää vauhtia.

Suomen alamäkiluisteluliitto järjesti kesällä harjoitusleirin Kalajoella. Vastavalmistunut Superpark tarjosi hyvät puitteet kesäleirin järjestämiselle. Uusi asfalttinen pumptrack oli viikonlopun kovassa käytössä leirillä ja siitä tuli paljon positiivista palautetta. Leirille toi paljon lisäantia myös mentaalivalmennus. Johanna Konttila, joka valmentaa myös Mirko Lahtea, piti luistelijoille luentoja, sekä harjoitteita omilla valmennusmetodeillaan. Johannan ammattitaito ja harjoitteet toivat kaikille varmasti uutta näkökulmaa harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Tiivis viikonloppu toi suomalaiset luistelijat jälleen yhteen ja treenit isolla porukalla antoivat pienen kilpailufiiliksen pumptrackilla. Tuleva kausi näyttää miten suomalaisten kesäharjoittelu on toiminut ja kuinka kovaa ulkomaalaiset luistelijat ovat treenanneet.