Suomen Alamäkiluisteluliitto Ry edistää alamäkiluistelun tunnettuutta, tukee kilpailijoita sekä järjestää kilpailu-, harrastus-, leiri- ja koulutustoimintaa Suomessa. Tarkoituksena on toimia lajin kattojärjestönä Suomessa ja toimia lajin virallisena elimenä kansainvälisissä yhteyksissä. Kansainvälisen yhteistyön puitteissa yhdistyksestä käytetään termiä Finnish Skate Cross Association (FSXA).

Vuonna 2015 perustettu Suomen Alamäkiluisteluliitto ry on maailman ensimmäinen kansallinen lajiliitto ja samalla ensimmäinen kansainvälisen lajiliiton, ATSX:n (All Terrain Skate Cross) jäsen. 

Lajiliitto on hallitusvetoinen, voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys, jossa vapaaehtoistoiminta on hyvin suuressa roolissa. Onneksi alamäkiluistelun harrastajat ovat aktiivisia kasvattamaan lajia ja edistämään alamäkiluistelutoimintaa omalla osaamisellaan.

Harrastusmahdollisuudet lajissa ovat moneen muuhun lajiin verrattuna vielä heikot, mutta asiassa mennään jatkuvasti parempaan suuntaan. Tällä hetkellä Suomessa pysyvä rata on ainoastaan Rautalammilla. Rautalammin rata sen sijaan on sitäkin ahkerrammassa käytössä.

Hallitus

Max Kolu

Varapuheenjohtaja

Samuel Sjöman

Hallituksen jäsen,
tapahtumakoordinaattori

Petri Virta

Hallituksen jäsen,
tapahtumakoordinaattori