Uusi alamäkiluistelurata Kempeleelle

Pohjois-Pohjanmaalle Kempeleeseen on aloitettu muotoilemaan Suomen neljättä alamäkiluistelurataa. Rataa työstää Kempeleen Pyrintöön perustettu Xtreme jaosto(KemPyXtreme). Jaosto toimii alamäkiluistelijoiden seurana ja sisältää alkuvaiheessa myös freestylelaskijat ja lumilautailijat.
Yhteistyöverkostoa on aloitettu rakentamaan lähiseudun seurojen ja muiden toimijoiden kanssa.

Paikaksi valikoitui Suomen matalin laskettelurinne Köykkyri. Paikan valinta oli helppo sillä yhteistyö Kempeleen kunnan kanssa oli mutkatonta ja erittäin positiivista sillä Köykkyrin ulkoilualue on kehityksen kohteena ja sai uuden sompahissin ja juoksu portaat ovat suunnitteilla vuodelle 2018, lisäksi Köykkyrin alueelle ja lähimaastoon on tulossa uudet maastopyöräilyreitistö.

Samalla kun rinnealueen reunaan muotoutuu Suomen neljäs alamäkiluistelurata saa nykyinen Streetrinne uusia muotoja. Alamäkiluisteluradasta muotoillaan n.250m pitkä harjoitusosa, joka sijoittuu streetrinteen kylkeen ja sitä on mahdollista jatkaa 350-400m asti kilpailuja varten. Rata pyritään saamaan auki 20.1. mennessä. Samalla päivällä vietetään KemPy Xtremen avajaisia Köykkyrissä seuran talolla.

Toimintaa johtaa Xtreme jaoksen puheenjohtaja Petri Huurinainen, apunaan varapuheenjohtaja Tiina Jokinen, seuran ensimmäinen kisalaskija Jesse Alanikula ja alamäkiluisteluaktiivi Lauri Turkka.

Ratahanketta ja seuran toimintaa voi seurata:
www.kempeleenpyrinto.fi/kempy-xtreme
IG: kempyxtreme
FB: KemPy Xtreme
kempyxtreme@gmail.com